BORÍTÁSOK

Piacvezető technológiák

High Tension

Óriási sebesség köszönhetően a High Tension technológiának!

A High Tension technológia a borítás molekulái között fellépő feszültséget felerősíti, ezzel növelve a borítás felület reakcióképességét. Az első High Tension technológiával készült Bryce borítás 18 évvel ezelőtt jelent meg, a Butterfly kutatórészlegének munkatársai azóta is folyamatosan azon dolgoznak, hogy a borítások sebességét tovább növelhessék.

A High Tension technológiával készült borítások felületi feszültsége jelentősen magasabb, mint korábban az megszokott volt. Az ellenféltől érkező labda energiáját felhasználva, mint egy plusz löketként felszabadul az elnyelt energia, további erőt adva így a saját ütéseknek. Bár a technológia elég komplex az alapelv könnyen megérthető: Mint egy trambulin esetén a magasabb felületi feszültség erőteljesebb visszapattanást idéz elő.
Az új „Micro Layer” technológiával az új Bryce Highspeed a pörgést és tempót illetően még az elődeit is túlszárnyalja. A High Tension technológia jól kezelhető felületet nyújt egy gyors és dinamikus (átütő) támadó játékhoz.
A Butterfly kutatócsoportjának fejlesztői örömmel konstatálták a profi játékosok visszajelzéseit, miszerint a TENERGY borítások a megnövelt felületi feszültség ellenére is hosszú ideig megtartották a játékalkalmasságukat.

Spring Sponge X - Egy új korszak kezdete

A Dignics széria 2019-es borításaival a Butterfly kutatórészlege átfogó továbbfejlesztett változatát mutatta be a már korábban is sikeres Spring Sponge technikának. A Spring Sponge X-ként emlegetett technológia az új anyagösszetételének köszönhetően egyidejűleg kölcsönöz nagyobb precizitást és rugalmasságot a borításnak. Ezáltal a DIGNICS borítások esetében egyrészt még magasabb pörgetési sebesség érhető el, másrészt a rugalmasság miatt a passzív játék könnyűszerrel uralhatóvá válik. Spring Sponge X a DIGNICS borítások játéktulajdonságainak forradalmának részese és meghatározó irányt nyújt a modern asztalitenisz sportban.

9 év fejlesztési időszak után hozták nyilvánosságra a Spring Sponge X technológiát ami az eddigieknél több dinamikát és pörgést nyújt a játék során. A rugalmasság 14%-ban míg a keménység 3%-ban emelkedett összevetve a klasszikus Spring sponge-al. Az eredmény jelentős különbséget tesz ki a pörgést és erőt illetően. A Spring Spong X a kulcsa a Dignics borítások teljesítményének.
A 40°-al keményebb szivacs gondoskodik a szükséges erőről, a Spring Sponge X 4°-al keményebb mint a Tenergy széria esetében használt Spring Sponge. Ugyanakkor a borítás a magasabb rugalmasságnak köszönhetően a borítás puhábbnak érződik mint azt a 40° esetén az ember sejtené.
Általánosságban a keményebb szivaccsal ellátott borítások nehezebbek is. A Springe Sponge X a nagyobb keménység ellenére ugyan olyan nehéz, mint a Tenergy-ben felhasznált Spring Sponge. Önmagában mindkét ütőoldalon felhelyezett Dignics borítás nem befolyásolja negatívan az ütő súlyát. A játékosok így kevesebb erővel is problémamentesen tudják alkalmazni a borítást.

Spring Sponge

10 éves intenzív fejlesztés után a Butterfly kutatócsapata először mutatta be a forradalmian új Springe Sponge technológiát. A  Butterfly TEC kutatási és fejlesztési centrumának 2006 áprilisi megalapítása nagyban hozzájárult ennek és a jövő technológiáinak fejlődéséhez és elősegítette a szisztematikus szakmai előrehaladást is.

A csúcstechnológiás anyagok és a szivacsban levő légbuborékok egyedülálló szerkezetének kombinációjával a Butterfly új korszakot nyitott az anyagfejlesztésben. Ez alapozta meg az utat a Spring Sponge kereskedelmi sikerének. A jellegzetes piros szivacs (másnéven TENERGY piros) egy egyértelmű azonosítója ennek a technológiának és hangsúlyozza a Butterfly kijelentését miszerint az asztalitenisz sportban az új anyagok fejlesztésében világszerte vezető szerepet tölt be.

A Spring Sponge technológiával ellátott labdák szó szerint megfogják a labdát. Ez az oka a különleges labdaérzetnek is, ami a klasszikus borításoknál célzottan nem volt jelen. A kiindulópont a fejlesztésnél nem volt más, mint hogy miként lehet a szivacs hatását megemelni anélkül, hogy a vastagsága vagy a textúrája megváltozna? A válasz megkövetelte a maga idejét de az eredmény kézzelfogható. De mi történt valójában?
A klasszikus szivaccsal ellátott borítások esetében a beérkező labda energiája elnyelődik hasonlóan, mint egy matrac esetében, amiben nincsenek rugók. A labda energiája ennél fogva elveszik és csak a játékos által (az ütés során) kifejtett erővel indul vissza.
A Spring Sponge összehasonlítva lényegesen keményebb és vékonyabb- de mindemellett nagyon rugalmas. A labdával való érintkezés során a szivacsban található kis légkamrák összenyomódnak majd újból kiszélesednek, és az energia visszatér a labdára. A működési elv hasonló egy rugóéhoz, innen is ered a neve „Spring Sponge”.

Spring Sponge szivaccsal ellátott borítások:

  • SPIN ART
  • TENERGY 05
  • TENERGY 05 FX
  • TENERGY 25
  • TENERGY 25 FX
  • TENERGY 64
  • TENERGY 64 FX
  • TENERGY 80
  • TENERGY 80 FX
  • ROZENA

Melyik szivacsvastagságot válasszam?

Egy borítás a szabályok szerint két felületből áll össze: a felső gumiból és a szivacsrétegből. Miközben a felső gumi nem változik, a szivacs esetében különböző játékstílus esetén különböző vastagságok ajánlottak. A vékonyabb szivacsrétegegek (0.5 – 1.5mm) a kontrollált játékot támogatják, de kevésbé dinamikusak. Minél vastagabb a szivacsréteg annál gyorsabb és annál nagyobb pörgést ad a borításnak.

A Butterfly a következő szivacsvastagságokat kínálja, amik lehetővé teszik minden igény kielégítését:

OX / 0,5 / 1,1 / 1,3 / 1,5 / 1,7 / 1,9 / 2,1 mm et max.

Ne hagyd ki!

Vásárold meg borításainkat a webshopban!

Hivatalos közlemény

Őszintén hálásak vagyunk minden ügyfelünknek a Butterfly asztalitenisz termékek iránti hosszú távú támogatásáért.

A Butterfly elkötelezett amellett, hogy rendkívül kiváló minőségű asztalitenisz felszerelést biztosítson minden ügyfele számára Japánban és nemzetközi szinten egyaránt. A közelmúltban azt vettük észre, hogy termékeinkről téves információkat terjesztenek különböző országokban. Szeretnénk tisztázni a tényeket a kínált Butterfly termékekkel kapcsolatban.

Az összes Japánban gyártott Butterfly ütőfát és borítást a Butterfly TEC-ben gyártják Tokorozawa városában, Saitama prefektúrában. Tengerentúli leányvállalatainkon és disztribútorainkon keresztül a különböző országokban ugyanazokat a termékeket szállítjuk ügyfeleinknek szerte a világon.

Néhány párhuzamos importőr helytelenül állította, hogy “a Japánban értékesített ütőfák és borítások prémium (vagy kiváló minőségű), míg a Japánon kívül értékesítettek gyengébbek (vagy rossz minőségűek)”, és hogy “a csomagoláson található sorozatszám megkülönbözteti a kiváló és alacsony minőségű termékeket.” Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy ezek az állítások teljesen hamisak.

A hivatalos közlemény angol nyelven az alábbi linken érhető el:

https://www.butterfly-global.com/en/news/info/20240514-2.html